De Chinese kruisbes /Kiwi

4/19/20241 min read

De Chinese kruisbes: een heerlijke vrucht om de dag mee te beginnen

De Chinese kruisbes, beter bekend als de kiwi, is een vrucht die ik bijna elke ochtend eet. Ik ben er gek op! Hieronder vind je een paar leuke weetjes over de kiwi:

Vitamine C-krachtpatser

Wist je dat één kiwi maar liefst 166% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C bevat? Vitamine C is essentieel voor een gezond immuunsysteem en speelt een belangrijke rol bij de opname van ijzer in ons lichaam.

Maar dat is niet het enige voordeel van de kiwi. Door de grote hoeveelheid vitamines en antioxidanten helpt deze vrucht ook astmapatiënten hun klachten te verminderen en de longfunctie te verbeteren.

Gezond en milieuvriendelijk

Een ander interessant feitje is dat kiwi's een van de vruchten zijn die het minst worden bespoten met bestrijdingsmiddelen. Dit maakt ze een gezonde én milieuvriendelijke keuze.

Wist je trouwens dat gele kiwi's drie keer zoveel vitamine C bevatten als een sinaasappel? Aan de andere kant hebben groene kiwi's meer vezels en vitamine A. Dus of je nu kiest voor geel of groen, beide varianten zijn gezond en lekker!

De schil kun je gewoon eten

Misschien wist je dit al, maar de schil van de kiwi kun je gewoon eten. Het is een goede bron van extra vezels. Zorg er wel voor dat je de kiwi goed wast voordat je hem opeet.

Invriezen voor later

En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, kun je kiwi's ook invriezen. Deze bevroren vruchten zijn heerlijk om toe te voegen aan smoothies of als verfrissend tussendoortje op een warme dag.

Kortom, de kiwi is niet alleen een smaakvolle vrucht, maar ook een ware vitaminebom. Dus waar wacht je nog op? Haal snel wat kiwi's in huis en geniet van al het goede dat deze vrucht te bieden heeft!