Heerlijke ijskoffie met maar 90 kcal per persoon!

RECEPTEN

4/19/20241 min read

Heerlijke en gezonde ijskoffie met maar 90 kcal per persoon!

Wie houdt er nu niet van een verfrissende ijskoffie, vooral tijdens warme zomerdagen? Helaas bevatten veel ijskoffies veel calorieën en suikers, wat niet altijd goed is voor onze gezondheid. Maar maak je geen zorgen, ik heb een geweldig recept voor een ijskoffie met slechts 90 kcal per persoon!

Wat heb je nodig?

  • 6 middelgrote ijsblokjes

  • 200 ml halfvolle melk

  • 2 espresso

  • 1 bolletje vanille-ijs of 1 scheutje karamelsiroop

Aan de slag!

Begin met het zetten van 2 espresso's. Zorg ervoor dat ze lekker sterk zijn, want dat geeft de ijskoffie een heerlijke smaak.

Neem vervolgens een blender en voeg de espresso, ijsblokjes, melk en het bolletje vanille-ijs of de karamelsiroop toe. Als je van een zoetere smaak houdt, kun je de karamelsiroop gebruiken. Als je liever minder calorieën wilt, is het bolletje vanille-ijs een geweldig alternatief.

Blend alles tot een glad mengsel. Het moet een romige textuur hebben en de ijsblokjes moeten volledig gemengd zijn.

Giet de ijskoffie in twee glazen en voeg eventueel nog wat extra ijsblokjes toe als je wilt dat het extra koud is.

En voilà, je heerlijke en gezonde ijskoffie is klaar om van te genieten! Met slechts 90 kcal per persoon kun je zonder schuldgevoel van dit verfrissende drankje genieten.

Je kunt ook experimenteren met verschillende smaken en toppings. Voeg bijvoorbeeld een snufje kaneel toe voor een extra kick of een toefje slagroom bovenop. Maak het helemaal naar jouw smaak!

Dus waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en geniet van deze heerlijke ijskoffie met weinig calorieën. Het is de perfecte manier om af te koelen en tegelijkertijd te genieten van een heerlijke koffiesmaak.